dilluns, 2 de juliol de 2012

Recomanacions :: El bosc de les guineus

El bosc de les guineus
Arto Paasilinna
Edicions 62
Primera edició: 2005
Novel·la  

"Des del finestral, el Juntunen mirava cap al parc il·luminat pel sol primaveral. Els escombriaires municipals rastellaven sense pressa les fulles podrides d'auró de la tardor anterior en petits monticles que un ventijol malèvol s'encarregava d'escampar un altre cop per tot el parc. D'aquesta manera, els treballadors no s'havien de preocupar per quedar-se a l'atur."

Avui us vull recomanar un dels últims llibres que m'he llegit. El bosc de les guineus, d'Arto Paasilinna, un dels autors finesos més importants i del que trobareu altres títols traduïts al català com El moliner udolaire (premi Llibreter 2004). De nou Paasilinna ens proposa una història amb personatges rebels per naturalesa, llibertaris per vocació, marginals per decisió pròpia i que no estan fets per la rutina, que acaben transgredint les normes, vulguin o no. En aquesta ocasió el protagonista és un gàngster que després d'assabentar-se que els seus antics còmplices sortiran aviat de la presó decideix fugir i amagar-se al bosc de les guineus per evitar que passin comptes amb ell. La fugida i la natura tornen a ser protagonistes en l'escriptura de Paasilinna. Situacions grotesques i hilarants, per explicar-nos la realitat d'uns éssers que dins d'aquesta natura ferèstec troben la llibertat i es descobreixen a si mateixos. Una literatura marca de la casa que amaga un autor que va contracorrent, com els seus personatges, amb la voluntat de retratar una societat, la seva, amb molts clarobscurs. Una novel·la que us atraparà i que us provocarà moltes ganes de llegir nous llibres de l'autor.

:: Altres recomanacions 

Recomanacions :: Algo en común, una pel·lícula sobre les persones que et canvien la vida

Algo en común
Direcció: Zach Braff
Intèrprets: Zach Braff, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Ian Holm i Ron Leibman entre d'altres
Estrena als Estats Units: 2004
Estrena a Espanya: 2005

Avui m'agradaria recomanar-vos una pel·lícula que he tornar a veure recentment, Algo en común, una història sobre aquelles persones que apareixen a la nostra vida per sacsejar-nos per dins i per canviar-nos la manera de veure les coses apropant-nos a la felicitat. Una pel·lícula que plasma la realitat de molta gent que sense un rumb a la vida, intenten autodestruir-se per sentir-se millor, fins que algun fet i alguna persona fan que s'adonin que val la pena intentar-ho d'una altra manera. Una gran interpretació de Natalie Portman i Zach Braff, que fa de director i protagonista, i una gran pel·lícula per reflexionar sobre la vida i sobre les persones que apareixen per ajudar-nos i que realment valen la pena. Us animo a veure-la! 


:: Més informació sobre Algo en común.


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: