dijous, 9 d’agost del 2012

Notícia :: La tardor ens portarà la última novel·la d'en Roger Tartera

Ja tinc enllestida la meva propera novel·la 'Ja no és temps de bicicletes blanques' i em ve de gust compartir algunes coses d'ella amb vosaltres.

Es publicarà aquesta propera tardor i per primer cop em llençaré a l'aventura de l'autoedició. Us aniré desvetllant més secrets de tot plegat a mesura que s'acosti la data. De moment us deixo la sinopsi perquè aneu obrint boca, i aquesta fotografia tan evocadora de les bicicletes blanques que formen part de la novel·la i li donen títol.


Les bicicletes blanques que apareixen a la foto i a la novel·la són les que van protagonitzar un moviment social a Amsterdam als anys 60. Una nit van aparèixer 60 bicicletes blanques a la ciutat dels canals amb l'objectiu que tothom que ho volgués pogués utilitzar-les per moure's pels carrers d'Amsterdam de manera gratuïta. El moviment es deia "Pla de les bicicletes blanques" i darrera d'ell hi havia activistes ecologistes que volien demostrar que no era necessari el transport motoritzat al centre de la ciutat. El pla no va funcionar i les bicicletes es van confiscar, però anys després han aparegut moviments similars en d'altres ciutats regulats i que funcionen força bé, com el Bicing a Barcelona. Aviat descobrireu quina relació hi ha entre aquestes bicicletes i la meva última novel·la.

Sinopsi de 'Ja no és temps de bicicletes blanques': Timi, un amargat monitor de menjador de prop de quaranta anys, porta una existència plana i monòtona. Un dia comet un delicte i decideix fugir. Comença una escapada sense rumb que el durà per diverses ciutats i països. La improvisació constant, l’atzar, la manca d’horitzons i diners i la desorientació existencial el governaran fins que es trobarà en un antic indret conegut on provarà de fer arrels. Ho aconseguirà?


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: