dimarts, 19 de febrer del 2013

Recull de premsa :: Entrevista al Bloc del Laboratori de Lletres


:: Entrevista que em vàren fer al Bloc del Laboratori de Lletres en motiu del curs de Narrativa per a joves que impartiré ben aviat en aquesta escola d'escriptura. Avui la vull compartir amb vosaltres. 


TITULAR: "He après a fer un ofici d'una passió"
L'escriptor Roger Tartera serà el nou professor de Narrativa per a joves al Laboratori de Lletres. Hem volgut fer-li una breu entrevista per conèixer-lo un xic millor i que ens expliqui el què ens està preparant. 

Qui sóc? Em dic Roger Tartera i des de petit que he volgut ser escriptor. Abans de començar a publicar llibres de contes i novel·les he estudiat en diversos tallers i cursos d'escriptors on he après a fer un ofici d'una passió que em segueix captivant encara ara. Escriure per mi és sinònim de llibertat i de poder expressar i transmetre la meva visió del món, les relacions entre les persones i, sobretot, poder construir mons paral·lels que connectin amb els lectors. 

Per què faig aquest curs? Tinc moltes ganes de poder comunicar i encomanar el plaers que em suposa l'escriptura a persones joves que tinguin una inquietud i una motivació especial per inventar històries. Serà fantàstic poder mostrar i compartir tot allò que he après ja sigui com a alumna o com a escriptor. Des de fa deu anys que he aconseguit que la major part del meu temps professional sigui la literatura i crec que ha arribat el moment de traslladar aquesta vocació a joves que vulguin iniciar-s'hi. 

A qui va dirigit? A joves entre 14 i 18 anys que vulguin començar a canalitzar la seva creativitat i els seus desitjos d'expressar-se a través de l'escriptura.

Objectius del curs: Transmetre la il·lusió, la capacitat i la voluntat de crear ficció i també perdre la por a expressar-se per escrit. Buscarem que els alumnes es familiartizin amb l'ofici i, sobretot, que s'h passin bé i vegin l'acte d'escriure com a una acció gratificant, divertida i, d'alguna manera també, terapèutica. Seria ideal també que els participants agafessin l'hàbit d'escriure de manera periòdica i natural gràcies a la feina feta a classe. 

Com s'estructura el curs? El curs serà fonamentalment de caire pràctic. Formularem un seguit de propostes i exercicis que potenciïn la creativitat i la imaginació dels alumnes. Seran idees que cercaran la vessant lúdica de l'escriptura. El gruix del treball es dividirà entre l'escriptura a les hores de classe i la feina que es farà a casa. Un cop tinguem els textos, els compartirem i comentarem en grup amb l'objectiu de saber el que reben els altres del que nosaltres hem escrit. No entrarem massa en aspectes teòrics de manera inicial i si fem referència a certes tècniques o metologies serà a través de la comunicació que es vagi establint a classe. Comentarem fragments d'autors sensibles a l'univers juvenil i establirem contacte amb la literatura i altres formes d'expressió artístiques com puguin ser la música o el cinema.

Bloc del Laboratori de Lletres. 


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: