dimarts, 4 de desembre del 2012

Recomanacions :: El vigilant en el camp de sègol

El vigilant en el camp de sègol
J.D. Salinger
Empúries 
Última edició en català: La Butxaca 2007 

I avui és dia de retornar al passat per recomanar-vos, si encara no l'heu llegit un dels meus llibres de capçalera 'El vigilant en el camp de sègol' de J. D. Salinger. 
La majoria d'opinions sobre aquest llibre publicat als anys 50 són molt bones, però també n'hi ha de dolentes. Per mi senzillament és especial i indispensable entre els llibres que conformen la història de la meva vida literària. El llibre ens explica en primera persona uns pocs dies de la vida de Holden Caulfield, un noi nordamericà amb una vida interior molt complicada, que expulsen un cop més de l'escola on es troba internat. Holden no comprèn la societat on viu i, al mateix temps, tampoc se sent comprès, i tot això el fa patir molt. No suporta res del que l'envolta, ni l'escola, ni la majoria de companys, i veu el món ple de vanitats, d'egoisme, d'injustícia, d'hipocresia, d'egocentrisme, etc. Tot plegat el deprimeix i no pot fer res més que fugir, fer-se el sord i el mut i allunyar-se de la societat. Però la seva germana petita, que adora, serà el seu salvavides, perquè en ella hi trobarà la infància, l'únic lloc on encara hi viu la innocència, que cal protegir costi el que costi. Per això s'imaginarà un grup de nens jugant en un camp de sègol, al costat d'un penya-segat on ell serà el vigilant per evitar que caiguin. En definitiva una lectura molt recomanable per a tothom, no només per als joves, perquè els parla de la identitat, del sentit de l'existència, sinó també per als adults que un dia ens vàrem oblidar de jugar al camp de sègol per por de caure al penya-segat. 


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: