dilluns, 2 de juliol de 2012

Recomanacions :: El bosc de les guineus

El bosc de les guineus
Arto Paasilinna
Edicions 62
Primera edició: 2005
Novel·la  

"Des del finestral, el Juntunen mirava cap al parc il·luminat pel sol primaveral. Els escombriaires municipals rastellaven sense pressa les fulles podrides d'auró de la tardor anterior en petits monticles que un ventijol malèvol s'encarregava d'escampar un altre cop per tot el parc. D'aquesta manera, els treballadors no s'havien de preocupar per quedar-se a l'atur."

Avui us vull recomanar un dels últims llibres que m'he llegit. El bosc de les guineus, d'Arto Paasilinna, un dels autors finesos més importants i del que trobareu altres títols traduïts al català com El moliner udolaire (premi Llibreter 2004). De nou Paasilinna ens proposa una història amb personatges rebels per naturalesa, llibertaris per vocació, marginals per decisió pròpia i que no estan fets per la rutina, que acaben transgredint les normes, vulguin o no. En aquesta ocasió el protagonista és un gàngster que després d'assabentar-se que els seus antics còmplices sortiran aviat de la presó decideix fugir i amagar-se al bosc de les guineus per evitar que passin comptes amb ell. La fugida i la natura tornen a ser protagonistes en l'escriptura de Paasilinna. Situacions grotesques i hilarants, per explicar-nos la realitat d'uns éssers que dins d'aquesta natura ferèstec troben la llibertat i es descobreixen a si mateixos. Una literatura marca de la casa que amaga un autor que va contracorrent, com els seus personatges, amb la voluntat de retratar una societat, la seva, amb molts clarobscurs. Una novel·la que us atraparà i que us provocarà moltes ganes de llegir nous llibres de l'autor.

:: Altres recomanacions “Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: