dijous, 15 de novembre del 2012

Recomanacions :: El noi de la moto

El noi de la moto
Susan Hinton
Editorial Empúries
Última edició: 2009

Aquests dies estic recuperant lectures que havia llegit ja fa molt de temps. És el cas d'El noi de la moto, una novel·la de Susan Hinton que em va marcar moltíssim quan era jove i que amb el temps he rellegit i he pogut entendre en la seves diferents vessants. La novel·la ens explica la història d'un jove, en Rusty James, que té fama d'utilitzar els punys més que el cervell i de ser el més dur del barri. Però la societat encara és més dura que ell. A en Rusty li agradaria assemblar-se al seu germà, el noi de la moto, un autèntic mite entre els joves del seu voltant, i sempre l'ajuda a superar els moments més perillosos, i ha sortir-se'n de les lluites entre bandes rivals. Però un bon dia, una cadena d'esdeveniments, canvia radicalment el curs de les coses. 
Susan Hinton té la virtut narrativa de crear llibres molt ràpids i trepidants, amb escenes gairebé cinematogràfiques, que et capbussen en una espiral d'esdeveniments que et sacsegen i et porten d'un lloc a l'altre. Tot plegat però sense oblidar la profunditat d'uns personatges que transmeten humanitat en la part clara i sobretot fosca de la seva ànima. Un retrat sense tabús d'una època de la vida que et marca per sempre i que defineix la nostra societat. 
Una lectura obligatòria en molts instituts, i que després de l'adolescència, hauríem de rellegir per entendre els joves actuals. En definitiva, llibre imprescindible en la meva biblioteca de clàssics contemporanis. 


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: