dijous, 14 de juny de 2012

Recull de premsa :: Entrevista a Dèria.cat

Entrevista a la revista digitat Dèria.cat
Publicada el 12 d'abril de 2010 en motiu de la publicació de 'El rus'(AlRevés, 2010). Redactor: Diego Giménez

"Escriure em va salvar la pell"


Com sorgeix El Rus?

La idea germinal de la novel·la apareix en una nit d'insomni després de passar una bona temporada sense escriure una sola línia. Em van venir al cap multitud d'imatges sobre un escriptor d'èxit que, de sobte, es veu condemnat a l'ostracisme.

Ottis Redding, Lou Reed, Ramones, Yul Brinner, Ray Bradbury, Kafka i tants altres referents es poden trobar a la novel·la. Es pot considerar una obra POP?
Tots aquests referents formen part del meu bagatge i aquest bagatge sempre ha estat proper a la cultura pop. Entenc el pop com una manera de fer art propera a la gent, entenedora, evocadora i que no busca l'elitisme. En la novel·la, però, aquests referents no són un mitjà en sí mateix, sinó un instrument que acompanya les peripècies dels personatges. 

Com va ser el procés de gestació?
Va ser un procés molt immediat, d'anar vomitant pàgines mentre em deixava endur per la inèrcia del personatge d'El rus. M'ho vaig passar molt bé escrivint aquesta història. 

L'humor és un altre element important en la novel·la. És el punt necessari per des-dramatitzar?
L'humor sempre apareix d'una manera o altra en la meva obra. En aquest cas era orgànic a la idiosincràsia del personatge, acostant-se a registres d'humor negre, corrossiu i sarcàstic. És una manera d'anivellar el patiment del personatge i de riure's d'ell i de tot plegat. De totes maneres no vaig buscar aquest humor, si no que va apareixent automàticament en el procés d'escriptura. 

"Fa falta sacsejar les consciències i subvertir l'estat de les coses dient les coses pel seu nom i sent sincers amb la manera de pensar de cadascú."Recull de premsa :: Quan es fa clar, diari El punt

Artícle publicat al diari EL PUNT
Promoció del llibre 'Quan es fa clar'
Periodista Guillem Vidal

"Una novel·la notable, impregnada d'una personalitat prou important de l'autor"
Guillem Vidal 


Recull de premsa :: Quan es fa clar


Article publicat al diari EL PUNT
Publicació del llibre Quan es fa clar 
29 de juliol de 2002
Periodista Rosa Díaz

"Crec que l'escriptor ha de treballar sobre el que ha vist, ja que així té més elements de judici per poder parlar d'emocions, de sentiments, de pensaments, de fets" Roger Tartera 

“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: