dimarts, 25 de setembre del 2012

Recomanacions :: La gatera de Muriel Villanueva, el millor que he llegit en temps

La gatera
Muriel Villanueva 
Amsterdam
Primavera 2012
Premi J. Maria Casero de novel·la curta 2012 

Divendres a la tarda vaig acostar-me a la Biblioteca de Can Baratau de Tiana perquè presentaven el llibre de la Muriel Villanueva La gatera i em cridava molt l'atenció. La presentació va ser molt agradable i les reflexions de l'autora sobre l'ofici literari altament interessants. El que no m'esperava, perquè no em passava feia molt temps, és llegir-me el llibre en menys d'un cap de setmana. El millor que puc dir d'aquest llibre és que el llegiu. És molt curt però molt intens, ple de matisos, de colors, de sensacions, d'imatges. Poesia convertida en novel·la per parlar-nos de les nostres dualitats, d'aprendre a conèixer-nos, de deixar enrere el passat per construir-nos un futur, de la família, dels amics, de l'amor, etc. I tot això a través de la història d'una noia que hereta dos pisos simètrics que es comuniquen per  una gatera. Un llibre que l'autora reconeix que parla d'ella mateixa i de la literatura. En fi, una delícia. No us el perdeu! 

SINOPSI: La Raquel hereta dos pisos simètrics. L'un dóna al carrer i l'altre a un pati interior, des d'on s'escola un gat taronja. Obrir una gatera en el mur que separa els dos habitatges esdevindrà un camí intrigant cap a la seva indentitat. La gatera és una novel·la escrita des del llindar: un forta obert en una paret que connecta dos mons sense intersecció aparent. La realitat i la ficció, la vida i la mort, la masculinitat i la feminitat es troben en la línia en què l'autora, els personatges i qui sap si el lector, s'emmirallen. 


:: Altres recomanacions 


“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: