dimarts, 3 de juliol de 2012

Projectes :: Tot repassant a Billy Wilder

Aquests dies estic especialment feliç perquè arran de la darrera novel·la que estic escrivint, no paro de veure els clàssics de Billy Wilder, el meu director de cinema preferit. La novel·la que em treu el  son té molt a veure amb aquest director i concretament amb una de les seves pel·lícules "El apartamento", i un dels seus personatges (això de moment ho mantinc en secret). I és clar, per documentar-me no paro de mirar una vegada i una altra les escenes d'aquest gran film. 

I ja sabeu, una cosa porta a l'altra, i una pel·lícula et porta a una altra pel·lícula i  m'han vingut ganes de tornar a visionar altres films d'aquest autor. En resum, que estic fent sessió completa amb "Irma la dulce", "El gran carnaval", "Con faldas y a lo loco" i "Sabrina". Us ho recomano plenament perquè us ho passareu molt bé, i de passada, potser trobeu alguna pista de la meva propera novel·la, que ja tinc força avançada. 

Vull compartir amb vosaltres un fragment de "El apartamento" que m'agrada especialment.
Espero que a vosaltres també. 


El apartamento, Billy Wilder. 1960

1 comentaris:

danivela ha dit...

Que puc dir. Excel.lent font d'inspiració. Espero que et serveixi més que a Fernando Trueba... No oblidis que abans de dirigir, ja escribia, i molt, així que també hauríes de repassar 'Bluebeard's Eighth Wife' i 'Ninotchka' de Lubitsch, i el 'Midnight' de Leisen, tre joies desgraciadament no gaire conegudes.
Com a dada cinematogràfica curiosa, el plànol inicial de la oficina, li copia al King Vidor de 'The Crowd', una joia silent.“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: