dimarts, 11 de desembre del 2012

Recomanacions :: Lo imposible

Lo imposible
Juan Antonio Bayona
Any d'estrena: 2012
Intèrprets: Ewan McGregor, Naomi Watts, Tom Holland, Geraldine Chaplin, Marta Etura, entre d'altres.
Gènere: drama 

Avui vull parlar-vos d'una de les pel·lícules més destacades d'aquest 2012 Lo Imposible, de Juan Antonio Bayona, la pel·lícula que recrea la història real d'una família espanyola que va patir el tsunami de Tailandia. Haig de confesar-vos que abans de veure-la tenia certes reticències, però el final em vaig decidir. La veritat és que a mi em va agradar, i força. Primer de tot em va agradar molt la realització tècnica del film, les imatges del tsunami, la devastació recreada amb tots els detalls i les secuències de desasperació, ràpides i totalment caòtiques (sobretot la primera escena després del tsunami quan mare i fill intenten trobar-se mentre els arrossega l'aigua). Un gran treball, sens dubte. 
L'argument i la part emocional de la novel·la també em va arribar, sobretot la manera en què el director ens presenta els personatges, perduts dins el tsunami però també en la seva vida, els sentiments mostrats però no dits, sense caure en un dramatisme gratuït malgrat la situació i amb moments àlgids de tensió emocional, que et fan adonar-te de la capacitat ilimitada de l'ésser humà quan es troba en una situació desesperada. Destacar per acabar el paper del gran dels tres fills, i una de les decisions que pren el pare en un moment determinat de la pel·lícula (que no desvetllaré) i que ha estat de les més polèmiques entre els espectadors. Haig de dir que jo ja sabia el final de la pel·lícula abans de veure-la perquè coneixia la història real de la família. Potser si no hagués estat així, el visionat hagués estat diferent. Ja m'ho direu. 




“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: